Volgens veel mensen en stucadoors is een fijnschuurwerk plafond “de Mercedes” onder de plafonds.

Schuurwerk is een traditionele eindafwerking met een zanderig oppervlak,en een draaiende schaduwwerking, die toe te passen is in elk interieur. Het wordt gemaakt van gips waaraan zilverzand en kalk is toegevoegd, met een spons worden er in de natte mortel overlappende cirkelvormen gedraaid, waarbij een fijn gestructureerd plafond ontstaat.

Als het geheel is opgedroogd krijgt u een mooie warme witte kleur, met draaiende schaduw- en vlameffecten, die het beste te zien zijn in het licht. Door de verschillende soorten licht ziet het schuurwerk er ieder keer weer anders uit, waardoor het niet snel gaat vervelen. Bij deze afwerking is sausen van het plafond niet meer nodig waardoor het prijstechnisch zeer aantrekkelijk is. 

Een nadeel van schuurwerk is dat het niet stootvast is en reparaties blijf je altijd zien. Daarom is het raadzaam om als fijnschuurwerk als wandafwerking kiest,  deze naderhand wel te sausen. 

Een fijnschuurwerk plafond is een afwerking van een ouderwetse moderne uitstraling. 

Enkele voorbeelden:

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een offerte?

Misschien heeft u na het lezen van deze pagina een vraag of wilt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen. Klikt u dan op de button en vul het contactformulier in, wij zullen dan zo spoedig mogelijk op uw vraag reageren.